woensdag 10 oktober 2018

EEN RIT NAAR SOEST

Woensdag 10 oktober. 
Vanmiddag hebben we dankbaar gebruik gemaakt van het fraaie nazomerweer. We zijn eerst over het Bernard de Rooijpad langs de Eem naar de kerkebuurt van Soest gereden, altijd de moeite waard. Daar hebben we het Kerkpad genomen, een van de mooiste straatjes van oud Soest. Vervolgens een stukje weer terug, maar nu langs de drukke Steenhofstraat, Middelwijkstraat, Kerkstraat en Torenstraat. 


Dat laatste klinkt als een enorm lang traject, maar dat komt omdat die ene hoofdweg door Soest wel 7 namen heeft. In werkelijkheid konden we al snel bij de Veldweg de Eng op om even te kijken bij molen de Windhond, de replica van de oude Soester molen. Wat hebben de vrijwilligers daar toch een mooie werkende molen gebouwd.  Vanaf de Windhond was het nog maar kort rijden naar winkelcentrum Soest-Zuid, waar we koffie hebben gedronken. Uitstekende koffie zelfs, was de onverdeelde mening van de groep. Aardige en behulpzame mensen ook overigens bij Vlaai en Zo. De eigenaar wilde een foto maken van ons, omdat hij het zo'n leuk gezicht vond. Bij wijze van grap eisten wij dat er of een foto in de krant moest komen ofwel dat we afdrukken per e-mail zouden ontvangen.



De man gaf gekscherend te kennen dat de Soester Courant nou niet echt een wereldkrant is en dat ze niets anders hebben in Soest. Maar na een minuut of tien kwam hij aanzetten met een heuse afdruk van de foto voor ons. Reuze leuk gebaar. Mede daardoor zijn we in opperbeste stemming richting het openluchttheater gereden, alwaar we het fietspad door de Korte Duinen hebben gekozen. Via de vele steile hellingen en afdalingen van de Maarschalkersteeg kwamen we in het Monnikenbos. Aansluitend hebben we bos Birkhoven doorkruist. Na al dat  mooie bos moesten we helaas weer door de drukte van de stad terug naar huis. Maar dat mocht de pret niet drukken, want we kunnen terugkijken op een mooie afwisselende tocht met heerlijk weer.



Ik wil als laatste nog iets zeggen tegen Thea: ik heb je vanmiddag wel meteen een flinke vuurdoop bezorgd hè? Maar ik kan niet anders zeggen dan dat je je kranig hebt geweerd. Petje af.
En tegen Ans zeg ik: jammer dat je niet mee kon. Beterschap. Misschien hebben we in november ook nog mooi weer en kun je dan weer mee.

Groetjes,
Paul

P.S.: de overige foto's plaats ik nog in een apart bericht.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten